fbpx
Shop nu ook 24/7 online bij MarcEdwards met gratis dezelfde dag bezorging in de regio*

New Arrivals | Santoni

Santoni | Bussum

 

 

Met trots kunnen wij meedelen dat wij vanaf heden ook de handgemaakte schoenen van Santoni kunnen aanbieden exclusief in onze winkel in Bussum.

Het eerste gedeelte van de collectie is nu binnen, van veter tot gesp en van leer tot suède, dus kom langs om deze fantastische schoenen te proberen.

Santoni

Hand made shoes in Italy

 

 

Zesentwintig jaar geleden startte Andrea Santoni met het snijden en stikken van bovenschoenen de zgn. ‘uppers’. Als twaalfjarige jongen begon hij al in de leerlooierijen van een schoenfabriek. Zijn instelling was en is die van het slimste jongetje van de klas; tijdens de lunchpauzes probeerde hij alle machines in de fabriek uit en leerde hij de technieken voor de productie van schoenen. Hij maakte zich het traditionele handwerk eigen. Drie jaar na de start van zijn productiebedrijf in ‘uppers’ ging hij over op de vervaardiging van complete schoenen. Zijn bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een echte familieonderneming waarin zowel zijn vrouw, zoon als dochter werkzaam zijn. Bij Santoni werken honderdvijftien mensen in vaste dienst. Het ambachtelijke vakmanschap en het streven naar perfectie staan hoog in het vaandel. Andrea Santoni spreekt dan ook over zijn ‘haute chaussure’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.